Nieuws

Welkom op de nieuwspagina. Lees hier de nieuwtjes met betrekking tot het Land van Maas & Waal. 

Willen jullie helpen om jongeren te enthousiasmeren voor het ondernemerschap?

Wat is het ?

Het project waar ik jullie hulp voor nodig heb is het project Zomerondernemers. Het is een project voor jongeren tussen de 15 en 25 uit Wijchen en Druten (Rijk van Nijmegen) gericht op het vergroten van hun ondernemersvaardigheden. 6 weken lang starten jongeren hun eigen onderneming. Ze krijgen trainingsdagen, werken hun bedrijfsidee uit, en iedere week is er een terugkomdag. Deelname wordt betaald door de gemeente. De start is 19 juli.


Waarom doen we dit?

Ondernemersvaardigheden zijn enorm belangrijk. Daar zijn jullie het vast met ons eens. Zo ontstaan mooie bedrijven of ontwikkelen de jongeren vaardigheden waar zij hun leven lang voordeel van hebben.

 

Wat vraag ik van jullie?

Is het mogelijk om de flyer en de poster in de bijlage door te zetten naar jullie leden? Jullie leden hebben vast heel ondernemende kinderen, neefjes, nichtjes, buurkinderen die dit vast een heel mooie kans vinden.

Daarnaast misschien iets waar jullie en jullie leden interesse in hebben:

De organisatie is nog op zoek naar ondernemers, bedrijfsmaatjes en sponsoren. Dus als je ook wilt helpen om jongeren een succes te laten maken van hun onderneming door hen jouw bedrijf te laten zien, te sponsoren of te coachen, meld je dan aan bij: www.zomerondernemer.nl/sponsor/


Vragen?

Heb je misschien nog vragen? Ik hoor je graag.

 Met vriendelijke groet,

 Marie-José Dilweg 

m.dilweg@drutenwijchen.nl

  088 432 71 07 of 06 38 22 15 89

                                                       Ondernemersklimaat bij gemeenten: Ruimte voor verbetering
Er is nog ruimte voor het verbeteren van het ondernemersklimaat binnen gemeenten. Dat is de uitkomst van het Ondernemerspanel Verkiezingen van VNO-NCW Midden. De vragen over onder andere energietransitie, ruimtelijke ordening en arbeidsmarkt werden voorgelegd aan zowel ondernemers als politieke partijen die meedoen met de verkiezingen. Ondernemers beoordelen het ondernemersklimaat gemiddeld met een 6,4. Aan de ondervraagde politieke partijen is gevraagd welk cijfer zij verwachtten te krijgen van de ondernemers. Dit kwam uit op een 6,9.

Zowel ondernemers als politieke partijen geven aan dat er kansen liggen voor investeringen. Ondernemers zien vooral mogelijkheden voor woningbouw en huisvesting. Om nieuwe medewerkers aan te kunnen trekken moet er immers voldoende woonruimte beschikbaar zijn. Er moet daarnaast wel voldoende ruimte blijven om te ondernemen. Politieke partijen leggen de meeste nadruk op de energietransitie en circulaire economie, daarna komt woningbouw.

Magere voldoende dienstverlening Aan de panelleden is verder gevraagd hoe zij de gemeentelijke dienstverlening beoordelen. Hier kwam een gemiddeld cijfer van 6,1 uit, waar de politieke partijen een 6,4 verwachtten. Een magere voldoende. Sommige ondernemers zijn zeer positief zijn over de gemeentelijke dienstverlening, tegelijkertijd geeft 1 op de 5 respondenten een (ruime) onvoldoende. Uit de resultaten blijkt verder dat op het gebied van duurzaamheidsvraagstukken ondernemers zich nog weinig ondersteund voelen door de gemeente. Meer dan de helft van de bevraagde ondernemers in Gelderland geeft aan slecht tot matig op de hoogte te zijn van de netcapaciteitsproblemen. Ook geeft een meerderheid aan zich slecht tot matig geholpen te voelen om hun pand te verduurzamen en aan de slag te gaan met een circulaire bedrijfsvoering. Er ligt een kans voor nieuwe coalitiepartijen om deze tekortkomingen om te zetten in nieuwe duurzaamheidsdoelstellingen.

Vertrouwen terugwinnen Wat opvalt is dat politieke partijen ook zelf lage cijfers uitdelen aan het door hen gecreëerde ondernemersklimaat en dienstverlening. Bovendien geeft een groot aandeel van de deelnemende ondernemers de gemeentes een (ruime) onvoldoende.

Op 6 april om 16:30 uur zal VNO-NCW Midden de cijfers toelichten tijdens een online bijeenkomst. Hierbij zal VNO-NCW Midden de nieuwe gemeenteraden op het hart drukken om de zorgen van ondernemers serieus te nemen om het vertrouwen van ondernemers terug te winnen. Wil jij je stem laten horen? Meld je dan snel aan via info@vno-ncwmidden.nl o.v.v. uitkomst Ondernemerspanel Verkiezingen.

WEBINAR GEZONDE WERKVLOEREN

Hierbij een persoonlijke video-boodschap van Olympisch kampioen Jochem Uytdehaage

In de videoboodschap nodigt Jochem jou en alle ondernemers uit Maas en Waal uit om deel te nemen aan het webinar Gezonde Werkvloeren Rivierenland. Tijdens het webinar neemt Jochem de deelnemers mee in de wereld van vitaliteit en biedt hij hen praktische handvatten hoe zij hun slaap, voeding, beweging en ontspanning op een positieve manier kunnen beïnvloeden.

Het webinar vindt plaats op dinsdag 23 juni om 11.00 uur. Deelname is gratis. 
Meld je aan via onderstaande knop.

SUEZ is partner van OMW voor het inzamelen van grond- en reststoffen.

Wij (SUEZ) staan ervoor om afval op een duurzame manier te verzamelen en te verwerken. Wij helpen daarom bedrijven door middel van afvalscans om ‘groener’ te ondernemen en rest afval te verminderen. Op lange termijn zal afval scheiden leiden tot een vermindering van de totale kosten die u aan afvalverwerking kwijt bent. Heeft u interesse in een vrijblijvend gesprek óf afvalscan, bel of mail me gerust!

 Contactgegevens

Wouter Hafkamp – Accountmanager SUEZ Recycling

06-10948479

Wouter.hafkamp@suez.com


Een hypotheek voor ondernemers. 

 Als ondernemer wil je het maximale halen uit jezelf en je onderneming, zodat je je bedrijf kunt laten groeien en kunt inspelen op de snel veranderende wereld. Een belangrijke stap als het gaat om persoonlijke groei is o.a. het kopen van een woning. Dat kan in de huidige markt best een uitdaging zijn, vooral als startende ondernemer. Maar vaak is er meer mogelijk dan je denkt.

Hypotheek voor ondernemers

Of je op dit moment een hypotheek kunt krijgen, hangt van meerdere factoren af. Ben jij vooral druk met de groei van jouw onderneming maar ook benieuwd welke mogelijkheden er zijn voor het kopen van een woning? Laat je informeren over dit onderwerp tijdens het Seminar ‘Woning kopen voor ondernemers’ in de Metropole in Druten.

Rondleiding Classic Cars

Metropole Druten herbergt een unieke collectie exclusieve automobielen: oldtimers, youngtimers en newtimers. Deze bijzondere privécollectie is het resultaat van een jarenlange wereldwijde zoektocht van ondernemer Frans van Haren naar klassieke, vintage en exclusieve automobielen.

Deze unieke autocollectie laten we natuurlijk niet aan ons voorbij gaan. Het programma start daarom met een rondleiding op locatie. Hierna nemen een aantal ervaringsdeskundigen je in café Mille Miglia mee in de mogelijkheden voor ondernemers voor het kopen van een woning. 

Datum en locatie

Dinsdag 17 maart 2020

Metropole DrutenMeubellaan 1 Druten

Programma

19.00 uur Ontvangst met koffie en thee

19.30 uur Woord van welkom

19.35 uur Rondleiding Classic Cars

20.00 uur Ondernemer aan het woord: ervaring uit de praktijk

20.30 uur Mogelijkheden kopen woning voor ondernemers

21.00 uur Netwerkborrel

 22.00 uur Einde avond

Vragen: neem contact op met: bedrijven.mwob@rabobank.nl 


Geslaagde nieuwjaarsreceptie
23 januari 2020

Samen sta je sterker!

De Nieuwjaarsreceptie van Ondernemend Maas & Waal was bij feestzaal ’t Centrum te Dreumel. De receptie was dit jaar ook weer goed bezocht. Hans Voshol keek terug naar een goed 2019.

Maar kijkt ook zeker positief vooruit!

Nieuwe website!

Vanaf heden is onze nieuwe website in gebruik. We hopen op deze manier een duidelijke en overzichtelijke manier te creëren van alle activiteiten rondom de aangesloten verenigingen. 

Wij danken Erico Schiks fotografie voor het aanleveren van de foto’s uit Maas & Waal. 

Mocht je een nieuwtje hebben, laat het weten en wellicht komt het op deze pagina te staan!