Nieuws

Nieuws

Land van Maas en Waal trakteert

Het Land van Maas en Waal is op zoek naar de mooiste, leukste en meest pakkende verhalen over de regio.

In ruil voor deze verhalen trakteert zij haar inwoners en recreanten op een heerlijk Italiaans ijsje. Op vrijdag 25 en zaterdag 26 augustus rijdt de ijscokar door zoveel mogelijk dorpen in het Land van Maas en Waal om de ijsjes uit te delen en verhalen op te halen. Wat kenmerkt Maas en Waal voor jou? Wat zou Maas en Waal nou nóg leuker maken volgens jou? En vul aan: Maas en Waal, land van… Naast het delen van verhalen, is het ook mogelijk om bij de ijscokar een gratis kaartje te versturen vanuit Maas en Waal.

De ijscokar blijft ongeveer drie kwartier in elk dorp en is onderweg tussen 9.30 en 20.00 uur. Op vrijdag starten we in Bergharen en gaan we door naar Hernen, Leur, Wijchen, Balgoy/Niftrik, Batenburg, Horssen, Appeltern, Altforst, Maasbommel. Op zaterdag bezoeken we Deest, Afferden, Puiflijk, Druten, Boven-Leeuwen, Beneden-Leeuwen, Wamel, Dreumel, Heerewaarden en Alphen.

Meer informatie

Nieuwe website voor recreanten in De Gouden Ham

Ter promotie van het gebied rond de Maas, hebben een aantal leden van OV De Gouden Ham samen met de Maasmeanders een stand bemand op de vakantiebeurs. Ruim 600 bezoekers hebben hier aangegeven meer info te willen ontvangen over dit gebied. Hiervoor heeft OV De Gouden Ham een nieuwe site gemaakt voor recreanten die zich willen oriënteren of al in het gebied verblijven. Alle leden van de OV die iets met recreatie te maken hebben staan op deze site vermeld met een link naar hun website. Wil je ook een vermelding, wordt dan lid van de OV door een mail te sturen naar info@ov-degoudenham.nl Bekijk de nieuwe site en zet hem als link op je website www.degoudenham.nl

OMW presenteert het beeldmerk Land van Maas en Waal

Op maandag 22 mei jl. is in aanwezigheid van ondernemers en gemeenten het beeldmerk van Land van Maas en Waal onthuld. De onthulling vormt de start van een campagne die de hele zomer doorgaat en waar ondernemers zelf een actieve bijdrage aan kunnen leveren. Centrale boodschap tijdens de bijeenkomst was het belang van samenwerking tussen ondernemers om het eigen bedrijf én Land van Maas en Waal beter op de kaart te zetten.

Na een inleiding van Martin Hommersom, voorzitter van de stuurgroep van het project Profilering Land van Maas en Waal, werd het beeldmerk van Land van Maas en Waal onthuld. Vervolgens kwamen drie ondernemers aan het woord die aan de slag zijn gegaan met ideeën die uit de brainstormsessie in februari jl. kwamen.

De volledige presentatie in PDF

Informatie over de drie projecten

Nieuwjaarsbijeenkomst VNO-NCW Rivierenland

Op 12 januari werden de ondernemers uit het rivierengebied zeer gastvrij ontvangen bij Visscher Autogroep in Tiel voor de traditionele Nieuwjaarsbijeenkomst VNO-NCW Rivierenland, in samenwerking met de ondernemersverenigingen Bouwsocieteit Rivierenland, Bedrijfskring Geldermalsen, Kring Culemborgse Bedrijven, Bedrijvenkring Bommelerwaard, Betuwe in Zaken en Ondernemers Coöperatie Tiel en de sponsoren Rabobank, Visscher autogroep, AT&C accountants, bouwbedrijf J.C van Kessel en Cortex advocaten. De bijeenkomst werd door meer dan 300 ondernemers bezocht.

Klik hier voor een impressie.

Oktober 2016: Maas en Waal komt op de Kaart

De gemeenten Druten, West Maas en Waal en Wijchen hebben recent de handen ineen geslagen voor een nieuw project, namelijk ‘Profilering Land van Maas en Waal’. Hiermee moet het Land van Maas en Waal beter op de kaart worden gezet. De focus ligt in eerste instantie op de vrijetijdseconomie. Ondernemend Maas & Waal, het samenwerkingsplatform van ondernemersverenigingen in de regio, mag deze uitdagende klus vorm gaan geven en is gestart met een stuurgroep.

Lees hier het hele artikel uit het ledenblad Dichterbij van de Rabobank.